Möbler i Skandinavisk design

Den nordiska designen är känd världen över för sin avskalade och minimalistiska stil. Den påminner lite om den japanska designen som också har rena och enkla linjer. Skandinavisk design har faktiskt sin grund i vårt demokratiska samhälle. Under 50-talet och fram till 70-talet byggdes vårt välfärdssamhälle upp och i demokratisk anda ansåg man att design skulle vara tillgängligt för alla. Därför började man skapa möbler som var enkla, prisvärda och funktionella. Dessutom vill svenskar vara nära naturen och använder gärna naturliga material i inredningen. Man undviker helst krusiduller och onödiga utsmyckningar.

Trångboddhet och funktionalism

Stigande priser på bostäder samt bristen på lägenheter gör att många bor trångt i dag. Detta kan man se på Möbelmässan i Stockholm där många designer har tagit fasta på just trångboddhet. Möblerna måste vara både funktionella och nätta. Även miljöproblemen är något man tänker på och därför tillverkas en

Carpet for sale hel del möbler av återbruksmaterial. Hållbarhet, funktion och återvinning verkar vara ledorden. Man använder till exempel spillmaterial och möblerna behandlas med organiska medel som är skonsamma för miljön. Konstruktionerna ska kunna redovisas för kunderna och när en soffa har tjänats ut ska det gå att återvinna den så enkelt som möjligt.

Inredningstrender för 2017

De stora färgerna i inredningen kommer att vara brunt, rosa och silver. Ryamattor och andra lurviga mattor kommer stort men trenden med rutiga, vävda mattor kommer att hålla i sig. Det ska möbleras så att En snygg soffa blir rummets mittpunkt och dessutom ska den vara stormönstrad i starka färger. Det är nog tveksamt om skandinaver kommer att haka på den trenden, men man vet aldrig. Grönt är också en färg som kommer stort och det kan nog nordbor acceptera då det är en färg som känns naturlig och ger en känsla av skog, gräs och växter. Öppna ytor i köket är en trend som har funnits ett tag och den fortsätter. Fler och fler vill också ha köksöar.

Article by julius

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.