Trädgårdsdesign – tips att tänka på

Har du en trädgård som ser lite trist ut? Då kan det vara trevligt att lägga lite tid på att skapa en fin design. Vill du ha en uteplats där du kan umgås, eller endast en grönskande oas? Oavsett vad du vill göra med trädgården kommer det krävas lite planering.

En av de första sakerna du måste bestämma är vad du vill använda trädgården till. Vill du ha fullt med blommor och växter, en pool, eller en fin uteplats där du kan spendera tid med familjen? Detta är en stor del av vad som kommer påverka hur du ska planera trädgårdsdesignen. Ta dock först en titt på hur stor din trädgård är, speciellt om du vill ha flera av sakerna som nämnts.

Välj en stil

Din trädgård kommer få ett bra helhetsintryck ifall du håller dig till en bestämd stil, eller åtminstone har en röd tråd att följa. Du kan välja mellan att utgå från stilen du har på huset, eller göra en sorts förlängning av din bostad. Det finns inte några rätt eller fel. Ett tips är att du besöker Wexthuset och tar en titt. De har nämligen både tips och säljer blommor/växter samt utrustning du kan behöva.

Utgå från dina omgivningar

När du planerar tomten är det rekommenderat att du tar omgivningarna i åtanke. Många av oss vill gärna ta vara på miljön i omgivningen, eller stänga ute alla nyfikna blickar från grannarna. Om det finns fina vyer runt din trädgård kan du öppna upp lite mot dem så du får en fin utsikt. Vill du däremot stänga in din trädgård lite kan du antingen plantera buskar eller bygga ett fint staket.

Glöm inte tiden

En sista sak som är viktig att tänka på är tiden. Är du beredd att lägga ner mycket tid på trädgårdsskötsel eller vill du att det ska gå snabbt och enkelt? Saker som kommer ta lite tid är ogräsrensning, plantering samt gräsklippning. Om du har en stor trädgård kan det vara smart att lägga ett utegolv, till exempel stenplattor som minskar hur mycket gräs som måste klippas. Du kan även plantera blommor och växter som i stort sett sköter sig själva. Har du däremot mycket fritid och inte har någonting emot trädgårdsarbete spelar detta ingen roll. Personer med enorma trädgårdar anlitar ofta någon till att ta hand om dem. Detta kan även du göra om det behövs.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.