Grönt är skönt – inred med växter

“Grönt är skönt” är inte bara ett uttryck – det finns faktiskt flera fördelar med att inreda med gröna växter inomhus som verkligen ger skön effekt för kropp och sinne. Växter producerar ju till exempel syre, och kan dessutom absorbera vissa kemikalier och farliga ämnen som finns i inomhusluften, vilket gör att de har dubbelt positiv effekt när det gäller att förbättra luftkvaliteten inomhus. Det finns också studier som tyder på att gröna växter inomhus kan minska vår stress. Att titta på bladen av en Saintpaulia kan till exempel öka våra adrenalinnivåer, vilket gör att tillförseln av syre till hjärnan ökar. Det kan i sin tur få oss att slappna av. Dessutom är det helt enkelt terapeutiskt att ta hand om levande växter, till exempel genom att vattna dem regelbundet.

När man placerar ut växterna i sitt hem ska man tänka på att bygga på höjden, och våga frångå normerna. Man behöver inte bara placera växter på rad i fönstret, eller på köksbordet; de får snarare större effekt om växterna också får ta plats inne i rummet, till exempel genom att man ställer dem på en pall eller ett litet bord, eller varför inte hänga växter i amplar från taket?

Det är dock inte bara inomhus som det är snyggt att inreda med växter – även altanen eller uteplatsen förskönas enkelt av några gröna plantor i kruka. Ett sätt att få växterna att frodas kan till exempel vara att bygga stora planteringslådor åt dem. Då har de plats att verkligen sprida sina rötter och växa. Du hittar allt material du behöver för sådana projekt på Buildor.se.

Article by julius

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.