Så skapar du en harmonisk inredning

Du har en rolig uppgift framför dig om du är i färd med att byta boende eller helt enkelt vill göra om hemmavid. Att inreda sitt hem trivsamt kan ibland vara lättare sagt än gjort. Nuförtiden kan man dock hämta mängder av inspiration från inredningstidningar, bloggar och andra kanaler i sociala medier. Det tillkommer dagligen en strid ström av trendnyheter för den som vill ha de allra senaste prylarna i hemmet. Låt dig inspireras av andra men tänk också på att skapa en röd tråd som reflekterar dig och din favoritstil, annars kan det hända att ditt hem uppfattas mer som ett skal. Att inreda med fokus på balans i hemmet är något allt fler blir nyfikna på. Läs vidare för ytterligare inspiration.

A och O i ett vackert hem

Harmoni är A och O i ett hem. En trend som blivit allt populärare under senare år är läran om Feng shui som härstammar från Kina, och som bygger på de fem elementen – vatten, trä, jord, metall och eld. I grunden handlar Feng Shui om hur vi människor påverkas av de olika energier som vi är omgivna utav, och hur vi kan balansera dem. I inredningsvärlden handlar det om att anpassa färger och material i hemmet för att uppnå ett välbalanserat energifält. Jannice Wistrand utsågs iår till årets inredningsbloggare och är en av många inredningskonsulter som anammat Feng Shui i sin inredning. Du kan själv inreda ditt hem enligt Feng Shui-läran genom att se över din möblering och omge dig med prylar som tillför mervärde i din vardag. Inred så personligt som möjligt då ditt hem ska reflektera dig som person, inte de senaste trenderna. Våga inreda med grönska – ett par gröna växter kan lyfta ett helt rum.

Blanda billigt och dyrt

Inredning behöver inte alltid kosta skjortan. Visst kommer det att bli dyrt om du tillhör skaran som gärna vill ha designmöbler och äkta konst på väggarna, men det finns också billigare alternativ att ta till. Att gå på loppis under en ledig helg kan visa sig vara guld värt. Det finns ett talesätt som lyder “den enes skräp, den andres skatt” vilket är alldeles riktigt. På loppisar kan man fynda både möbler och mindre dekorativa prylar som sätter pricken över i:et på din inredning. Kombinera loppisfyndet med den där designerfåtöljen som du suktat efter i många år. På så sätt får du in en mix av unika prylar som reflekterar din alldeles egna stil. Våga även experimentera med färg och egna snickerier. du kan beställa det du behöver på Skånska Byggvaror om du kommit på en gör-det-själv-idé som du vill sätta i verket. Vem vet, du kanske skapar nästa stora inredningstrend?

Article by julius

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.