Inred med textilier

Ett hem kan se väldigt kalt, kallt och opersonligt ut utan textilier. Det mjukar upp med några kuddar i soffan eller sängen, med gardiner och med en filt hängande över en stol eller en fåtölj. Mattor gör underverk på kalla golv och du slipper dessutom frysa om fötterna.

I ett tidigare inlägg kan du läsa om harmonisk inredning och få tips på hur du kan möblera. Glöm dock inte bort att göra det personligt. Här kan du använda textilier för att mjuka upp det rena och strama i en skandinavisk inredningsstil eller för att få lite värme och färg i shabby chic-stilen.

Ihållande trend

Att inreda med textilier blev populärt för några år sedan och den trenden håller i sig genom olika detaljer, intresset för återbruk och omklädning av gamla möbler och liknande.

För att få tag i tyg till gardiner, kuddar eller för att klä om möbler behöver du inte bege dig särskilt långt. Handla dina nya favorittyger hos Svenskt Tenn hemifrån soffan istället. De har textil till väldigt bra priser och med en utomordentlig kvalitet.

Dämpa ljud med textilier

Bor du i lägenhet? Minns du när du flyttade in och det ekade innan du hade fått upp alla saker? Precis. Men du kan även dämpa ljud utifrån med hjälp av textilier. Mattor, gärna fluffiga och ulliga sådana dämpar effektivt ljud både till och från grannarna under dig. Det ska vara stora mattor och lägg gärna mattunderlägg under mattan för ännu större effekt.

Gardiner är inte bara snyggt, det skyddar mot solljus, värme och insyn och hör och häpna, det dämpar även ljuden utifrån gården. Ju tjockare gardiner desto bättre. Tänk lager på lager.

Dukar och dukunderlägg minskar också effektivt eventuellt skrammel och oväsen om du har vänner över på besök.

Vill du ha fler tips för att dämpa ljud så kan du även sätta tyg bakom dina tavlor. Detta är inget som syns när det är gjort, och tavlorna blir inte förstörda eftersom du sätter fast tyg och isolering i tavelramen. Har du stökiga grannar eller behöver tyst omkring dig kan stora tavlor med tyg bakom vara riktigt användbart, för att inte tala om snyggt. Dessutom slipper du känslan av att det ekar i lägenheten.

Din egen prägel

Med hjälp av textilier kan du väldigt lätt sätta din egen stil och prägel på ditt hem. Med en neutral eller utvald basfärg på väggar och möbler kan du piffa upp och faktiskt även ändra helt med hjälp av textilier som mattor, kuddar och filtar. Du kan lätt och snabbt byta färger bara genom att ändra matta och soffkuddar och rummet ser helt annorlunda ut. Har du en soffa med dynor kan du utan större ansträngning ändra färg på den genom att sy nya överdrag till dynorna i en annan färg, och vips har du så gott som en ny soffa. Det är lätt att förnya sig med hjälp av textilier.

Och du, glöm inte kökshanddukarna. Bara där kan du göra stor skillnad om du vill förnya köket med lite färg.

Article by julius

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.