Nordisk Design

Nordisk design är inte att underskatta. Under åren har Sverige och dess grannländer haft flera framstående designers inom både möbler och inredning, och rönt stora framgångar både inom Norden och internationellt. I dag blandas klassiker med moderna ting i hemmet och den nordiska inredningsstilen från i dag inspirerar även utanför våra gränser.

Några självklara designklassiker

Designklassiker som år efter år toppar vill ha-listan bland människor och som åldras snyggt är många, men här nedan plockas några utvalda ut som garanterat håller stilen över tid.

Sjuan – Arne Jacobsen

Stolen Sjuan av Arne Jacobsen håller sig ständigt populär och med sin enkla men självklara form är den ett givet val i mångas kök. Den finns i flera olika utföranden och passar både den svala skandinaviska stilen men även en eklektisk stil.

Superellips – Bruno Mathsson

Bordet Superellips av Bruno Mathsson är ett bord som håller sig aktuell ännu. Med ett snyggt underrede och klassisk skandinavisk design går denna möbel hem hos många människor. Bordet finns i olika storlekar och passar både som köksbord och soffbord.

Vänskapsknuten – Josef Frank

Ljusstaken Vänskapsknuten av Josef Frank från firman Svenskt Tenn har ljushållare som går samman i en knut. Med sin självklara design är denna ljusstake en favorit bland många människor med intresse för design. Ljusstaken kommer i färgerna silver och guld och är perfekt för att skapa mysig stämning hemma under mörka eftermiddagar och kvällar.

Concrete – Jonas Bohlin

Concrete-fåtöljen av Jonas Bohlin var från början ett examensarbete på Konstfack men kom sedan att produceras, dock i begränsat antal. Fåtöljen är tillverkad i betong men för den som gillar designen finns den även att köpa i trä.

Lamino – Yngve Ekström

Stolen Lamino av Yngve Ekström är väl värd att kika på om man vill ha en riktigt snygg men samtidigt ergonomisk stol. Med fotpall och i utföranden även i fårull passar den det skandinaviska hemmet perfekt.

Glöm inte att kika efter ny design

Det finns många klassiker att hålla koll på men även ny skandinavisk design. Många satsar i dag på att köpa riktigt trendiga och sköna mattor att sätta fötterna på. Att rama in rummet med hjälp av mattor går att göra på många sätt och det finns otroligt många olika stilar att välja mellan. Om man vill lägga till ny design som känns tidlös kan man även satsa på ljusstakar från märket Klong. De blandar stilren skandinavisk design med mer lekfulla former och blir ett stilfullt inslag i hemmet.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.