Prova på glasblåsning

Älskar du glas och skålar och vill testa på att blåsa dina egna för en dag? I så fall ska du besöka ett glasbruk där du har chansen att göra detta. Några exempel på kända glasbruk i Sverige är Orrefors och Glasets hus i Limmared. De flesta erbjuder möjligheten att komma in i glashyttan och se hur det går till när alla fantastiska kreationer tar form. Dessutom kan du tillsammans med en professionell glasmästare ta plats och prova på att blåsa dina egna glas. Det är en rolig upplevelse för alla som älskar att vara kreativa och vill skapa sina egna glas.

Lämna ett eget förslag

Om du inte känner dig redo att ta dig an rollen som glasmästare finns det ett annat alternativ. Du kan lämna in ett förslag på hur du vill att din design ska se ut och låta en glasblåsare forma verket åt dig. Det är väldigt speciellt att designa sitt unika glas som ingen annan kommer ha hemma. Du brukar även kunna stå kvar och se hur designen tar form om du önskar detta.

Hur fungerar det?

Det varierar mellan de olika glasbruken men generellt tar det inte längre än 20 minuter att blåsa sitt eget glas. Du brukar även kunna välja om du vill göra en skål, en vas eller ett glas. Eftersom det görs i höga temperaturer kommer du vara ständigt övervakad och guidad av en glasblåsare från bruket. Du brukar även kunna välja mellan flera olika färger. Dock kan du inte ta hem din skapelse förrän dagen efter då den alltid måste stå i en kylugn över en natt innan den går att använda. Priserna varierar också men brukar ligga runt 500 kronor. Då är det inte inklusive eventuella entréavgifter. Oftast krävs det att du bokar tid i förväg.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.