Hur inreder man ett barnrum?

Att inreda ett barnrum kan vara hur roligt som helst. Man kan gå loss ordentligt och verkligen ta ut svängarna. Ett självklart tips innan man börjar är att att höra sig för vad barnen, om dom är lite äldre, själva önskar sig och om de kanske kommer på några egna idéer.

Många saker ska få plats i ett barnrum och om det dessutom är på en liten yta då måste det planeras ordentligt.

Det första man bör se över är vilka möbler man vill ha i rummet. Fokus bör vara på sängen, skrivbord, garderober och hyllor.

Tänk ekonomiskt genom att köpa vanliga möbler och inte dyra barnmöbler som lätt blir för barnsliga efter ett tag när barnen blir äldre. Fundera också på vilka färger du väljer. Ju mer neutrala färger desto troligare är det att möblerna även kan användas i blivande tonårsrum.

Besök många second hand-butiker där du kan hitta fina möbler till låg pris. Och du kan lätt fräscha upp möblerna med lite färg, tapet eller bara, till exempel, byta ut knopparna på en byrå.

Men det kan vara bra att veta vad man har för rättigheter när man handlar second hand ifall man är missnöjd med varan som man har köpt. Bra tips och råd finns på nätet .

Något som gör barnrummet lite roligare är att välja ut ett tema som passar barnet. Det kan till exempel vara sjörövare, blommor, prinsessor, hästar, cirkus m.m. Eller något bland dom senaste Disney-figurerna och andra kända barnfilmer.

Det är smart att måla väggarna med tanke på att det ofta blir märken och fläckar i ett barnrum och då kan du lätt måla över dem. Var lite modig och använd olika färger och bilder. Kanske passar det med en fondvägg eller så går du loss ordentligt och tar olika färger på alla väggarna.

Väljer du vitt då finns det ju såklart fördelar med den färgen också. Det brukar ändå bli färgglatt i ett barnrum på grund av alla leksaker och möbler. Se gärna till att färgen är miljövänlig så att ditt barn inte mår dåligt på grund av farliga kemikalier .

Bli inspirerad av andra och se vilka praktiska lösningar andra familjer har använt sig av. Plöj också igenom internet efter något som känns överförbart till ditt barnrum, det finns otroligt många hemsidor som kan ge en bra tips om inredning

Du kan också använda dig av sånt du redan har hemma men som kanske bara behöver piffas till lite. Om du till exempel ska inreda ett rum till en tjej i yngre tonåren som börjar intressera sig för mode och smink mm då kan du använda dig av några snygga boots dam eller lite extra fina klädesplagg och hänga upp dem som inredning.

Ja, det gäller helt enkelt att vara lite påhittig och använda fantasin.

Article by julius

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.