Färgglad och mönstrad design

Vill man inreda sitt hem i glada färger med mönster kan man välja Lena Linderholms design. Hon är en konstnär och designer inom måleri, keramik och textil. Hennes starka färger gör att rummet lyser upp även den mörkaste vinterkväll och påminner om sommar och sol.

Inspiration från Provence

Linderholms konst finns ofta återgiven på dukar där hon kombinerar gula grundtoner med olika typer av frukt. Hon och hennes man bodde ofta nere i Provence och man kan lätt associera till Sydeuropa när man ser citronerna och oliverna på hennes alster. Inspirationen hittar hon i det vardagliga enligt Malin Perlheden den 1 oktober 2017 i Svensk Damtidning. Det kan vara en servett eller citroner snyggt upplagda i affären. Grundidén med enkelhet, frukt och färger kommer igen överallt, i hennes tavlor, textilier och i keramiken.

Många kollektioner

Om man vill försöka hålla en enhetlig stil på inredningen kan man välja bland olika kollektioner. Är man förtjust i gult är kollektionen Citroner ett härligt alternativ både när det gäller tallrikar och duk. Om blått är favoritfärgen kanske Blå oliv passar bättre. Linderholms design har ett alternativ för alla smaker.

Bakgrund om konstnären

Lena Linderholm föddes 1947 i Stockholm. Hennes föräldrar hade båda ett stort kultur- och konstintresse och redan som 10-åring visste Linderholm att det var konsten hon ville satsa på. Hon har många års studier inom konst och design bakom sig, bland annat på Konstfack och Konstindustriella. 1973 träffade hon den kände musikern Gösta Linderholm och de gifte sig och fick två barn. De jobbade en del tillsammans och bland annat skrev de flera matlagningsböcker, böcker om Provence där de bitvis bodde och böcker om konsten att njuta av livet. Fram till 2015 drev Lena Linderholm ett galleri i kombination med café i Vaxholm. Idag kan man besöka hennes galleri och butik i Gula industrihuset i Stallarholmen utanför Strängnäs.

Article by Alexandra

It seems like this author has no description. Add your discription/bio at user profile or disable this widget in theme customizer if you dont want to use it.